750 hiljada eura za infrastrukturne projekte

Dodajte komentar

Iz IPA fondova ove godine za infrastrukturne projekte u 11 opština biće izdvojeno 750 hiljada eura,predviđeno je odlukom  o dodjeli uslovnih dotacija opštinama za 2012 koju je usvojila Vlada.

„Konkretno za 2012 iznos od 750 hiljada opredijeljen je za 11 opština .Između ostalog za projekte unapređenja sistemaupravljanja otpadom,unapređenje sistema kanalizacije,za pokriće dijela troškova crpne stanice, nabavka opreme za održavanje plaža,za parking infrastrukturu u dva slučaja” saopštila je pomoćnik ministra finansija Biljana Šćekić.

Utvrđen je i predlog zakona o potvrđivanju Ugovora između Crne Gore i Ujedinjenih Arapskih Emirata o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja trebalo bi da doprinese inteziviranju ekonomskih odnosa dvije države ali i da privuče nove investitore.

“Ohrabruje da postoji interesovanje za ulaganje u Crnu Goru.Prilikom potpisivanja Sporazuma u Ujedinjenim Arapskim Emiratima zvaničnici ove zemlje su iskazali interesovanje za tržište Crne Gore, posebno u oblastima poljprivrede,turizma,zdrastva,infrastrukture i energetike.Posebno ohrabruje što Crnu Goru vide kao regionalni centar iz kojeg će dalje  investirati u zemlje Evropske unije”, kaže Šćekić.

Predlog zakona biće upućen Skupštini na ratifikaciju.

izvor: bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *