Kvartalna dobit NLB grupe poslije oporezivanja 140 miliona eura

NLB Grupa ostvarila je rezultat od 140 miliona eura dobiti nakon oporezivanja u prvom kvartalu 2024. godine, potvrđujući tako da je na putu da ostvari očekivane rezultate, i planove za 2024. – saopšteno je danas iz ove grupacije, uz napomenu da se više informacija o rezultatima NLB Grupe može pronaći na web adresi: https://www.nlb.si/press-release-08-5-2024

Grupa će nešto više o ključnim pokazateljima, kao i o očekivanom razvoju poslovanja u budućnosti, i o novoj poslovnoj strategiji i viziji do 2030. godine, govoriti na sutrašnjem (9. maj) NLB Investitorskom danu: Novi kapitalni horizonti.

Kako registracija za događaj uživo više nije moguća, sve zainteresovane mogu da prate NLB Investitorski dan prate online na sajtu https://www.nlb.si/investorday.

“Kao tim NLB-a, počastvovani smo i s nestrpljenjem očekujemo sjutra ponovo priliku – ne samo da pozdravimo naše akcionare, potencijalne investitore, analitičare i finansijske stručnjake iz cijelog svijeta, kao i predstavnike ključnih regionalnih kompanija, već prije svega i da im predstavimo ambicioznu strategiju naše NLB Grupe do 2030. godine,” rekao je Blaž Brodnjak, CEO NLB-a, nakon objavljivanja rezultata.


“Sa suštinskim razumijevanjem poslovnog okruženja i pažljivim razmatranjem rizika, nova poslovna strategija crta put koji će nastaviti da opravdava povjerenje naših akcionara s jakim isplatama dividendi, dok istovremeno nastavlja dugoročni razvoj Grupe i, posredno, i šireg ekonomskog okruženja u našem domaćem regionu,”kazao je on.

 

Podijeli ovaj članak