Vlada ni ove sedmice neće izabrati novi Odbor direktora Aerodroma: Još nema zamjene za Raičevića

Dodajte komentar
Foto: Facebook

Vlada ni ove sedmice neće izabrati novi Odbor direktora Aerodroma, jer im iz koalicije “Za budućnost Crne Gore još nisu poslali ime novog kandidata koji bi bio u odboru umjesto Gojka Raičevića, čije je imenovanje odbio ministar saobraćaja Filip Radulović.

Koalicija “Za budućnost Crne Gore, čiji su najveći konstituenti Nova srpska demokratija (NOVA) i Demokratska narodna partija (DNP), još nije Vladi poslala predlog drugog člana Odbora direktora za Aerodrome Crne Gore, potvđeno je “Danu” iz više izvora. Zbog toga Vlada ni ove sedmice neće izabrati novi odbor direktora državnog preduzeća.

Koalicija “Za budućnost Crne Gore”, bivši DF, predložio je da njihova dva člana u odboru direktora budu vlasnik portala IN4S Gojko Raičević i bivša visokopozicionirana funkcionerka MUP-a Jelena Maraš.

Međutim, ministru saobraćaja Filipu Raduloviću nije se svidio predlog da Raičević bude član odbora, zbog čega je tražio da se promijeni predlog. Tako da koalicija “Za budućnost Crne Gore treba, uz Maraš, da predloži novog kandidata koji će ih predstavljati u Odboru direktora Aerodroma.

“Dan” je na zvanične mejl adrese koalicije “Za budućnost Crne Gore”, NOVA i DNP-a poslao pitanja juče ujutru u vezi sa novim kandidatom tih partija u odboru direktora, ali nam nije odgovoreno na pitanja.
Osim Raičevića i Maraš, za Odbor direktora Aerodroma predložen je i Stefan Madžgalj iz PES-a. Madžgalj dolazi iz Bijelog Polja a po struci je inženjer saobraćaja. Maraš je bila šefica kabineta ministra unutrašnjih poslova kod Sergeja Sekulovića, kao i sekretarka Vijeća za nacionalnu bezbjednost. Preostala dva člana odbora direkora predložena su nakon konkursa koji je sprovelo Ministarstvo saobraćaja.

Iz redova stručnjaka ili eksperata, Ministarstvo saobraćaja je nakon konkursa predložilo Rada Grujičića i Lazara Bojanića. Grujičić je saradnik u nastavi na Mašinskom fakultetu, dok je Bojanić bankar. Iako se za člana borda najozbiljnije pominjalo ime Mladenke Vukmirović, ona nije izabrana jer trenutno radi u IATA, koja kontroliše rad Aerodroma, pa zbog potencijalnog konflikta interesa nije predložena.

Tako da će Aerodromi, kao i Tu Montenegro i većina odbora direktora koje imenuje Vlada na čijem je čelu Milojko Spajić, imati dva stručnjaka od ukupno pet članova odbora direktora. Ostala tri člana biraju političke partije koje konstituišu vlast. Iako su Demokrate i SNP konstituenti vlasti, oni u Aerodromima neće imati svog predstavnika.

Trenutno su u Odboru direktora Aerodroma predstavnici partija koje više nisu dio vlasti. Predsjednik Odbora direktora Aerodroma je Eldin Dobardžić, dok su članovi Kemal Purišić, Slavko Vukčević, Ilija Mugoša i Zdravko Đoković. Đoković je u odboru bio ispred DF-a. Prema nezvaničnim informacijama, DF ga nije ponovo predložio za tu poziciju jer će biti kandidat te partije za druge funkcije.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *