PKCG: Drakić sa saradnicima u posjeti italijanskoj Unioncamere 

Dodajte komentar

Predsjednica Privredne komore Crne Gore dr Nina Drakić sastala se sa predsjednikom nacionalnog udruženja privrednih komora Italije Unioncamere, Andreom Prete.

Domaćin Prete afirmisao je dosadašnju saradnju Italije i Crne Gore u oblastima energetike, infrastrukturnog povezivanja, turizma i razmjene roba. Pohvalio je i organizacioni model crnogorske PKCG i njenu sposobnost da doprinosi nastojanjima Crne Gore da dostigne ciljeve održivog razvoja.

Predsjednica Drakić podijelila je zadovoljstvo odličnom saradnjom dvaju komora, koje se direktno odražava na uspjeh nacionalnih ekonomija, što je potkrijepila konkretnim projektima koji se realizuju pod okriljem komorskih sistema. Upoznala je sagovornike sa najvažnijim kretanjima i pokazateljima crnogorske privrede, koji najbolje ilustruju stanje ekonomije u Crnoj Gori nakon kovid krize na koje se nadovezuju globalni izazovi izazvani agresijom na Ukrajinu, koji narušavaju uspostavljene ekonomske okvire.

Predsjednica PKCG istakla je ambicije naše ekonomije da nastavi sa privlačenjem stranih investicija, ukazujući na novi poreski okvir koji je na snazi posljednje dvije godine, a koji je označio Crnu Goru kao ekonomiju sa najmanjim poreskim opterećenjem rada. Sagovornici su se saglasili o novim poljima saradnje, čija razrada i konkretizacija trebaju da uslijede.

Ovaj sastanak na visokom nivou dio je prve zvanične posjeti Italiji predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića. Upravo zbog jačanja ekonomskih odnosa sa Italijom, Milatović je učestvovao na sastanku i dao prilog i podsticaj daljim aktivnostima koje bi Crnu Goru i njenu privredu pozicionirale kao nezaobilaznu i atraktivnu ekonomsku destinaciju Zapadnog Balkana.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *