Uveden stečaj u Radoje Dakić

Dodajte komentar

Privredni sud je juče uveo stečaj u ,,Radoja Dakića“, po zahtjevu Poreske uprave zbog duga od 10,7 miliona eura, piše Pobjeda.

Sud je prilikom odlučivanja cijenio sve predloge, prigovore i zahtjeve određnog broja povjerilaca i njihovih punomoćnika, te je utvrdio da je predlagač dostavio pravno relevantne dokaze, kojima je dokazao postojanje stečajnih razloga stoji u saopštenju Privrednog suda.

Prvi sastanak povjerilaca održaće se 15. februara 2017, a ročište za ispitivanje potraživanja 22. februara u Privrednom sudu.

Za stečajne upravnike sa jednakim ovlašćenjima imenovani su Ranko Radinović i Mladen Marković, imajući u vidu složenost i obimnost predmetnog postupka, kao i veliki broj povjerilaca, te nalazeći da je takva odluka u skladu sa načelima ekonomičnosti i hitnosti”, navodi se u saopštenju.

Zastupnik NVO „Manjinski akcionari Radoja Dakića“ Milan Vukčević tvrdi da je velika nepravda da se sada, kada je sve očerupano, uvodi stečaj.

Ne vidim razlog da se u novom sudskom postupku ponovo utvrđuje da ,,Radoje Dakić“ nije mogao da izmiruje obaveze. To je već odavno jasno”, kazao je Vukčević Pobjedi i istakao da su zakon o stečaju i o radu u suprotnosti.

U Zakonu o radu piše da potraživanje za plate ne zastarijeva, a po Zakonu o stečaju možemo dobiti 24 od 77 plata koliko nam duguju”, rekao je Vukčević.

Bivši radnici na isplatu potraživanja, uprkos pravosnažnoj presudi, čekaju deceniju. Radnicima je, na osnovu sudske presude, dato 176.000 kvadrata zemljišta bivše fabrike, koje je Osnovni sud devet puta neuspješno pokušao da proda.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *