Papuljas: Grci više nemaju šta da daju

Dodajte komentar

Pogođeni štednjom, Grci više nemaju šta da daju, izjavio je juče grčki predsjednik Karolos Papuljas u obraćanju međunarodnim kreditorima.

„Grci su dali sve od sebe kako bi prevazišli krizu, i Evropa to mora da poštuje. Grčki narod više ne može pružiti ništa, to je naša poruka. A oni ne treba da misle da ćemo podleći ucjenama, jer nikada i nismo“, izjavio je Papuljas po završetku vojne parade u Solunu kojom se obilježava borba Grčke protiv fašizma, prenosi Frans pres.

Tim inspektora takozvane „trojke“ – Evropske unije, Međunarodnog monetarnog fonda i Evropske centralne banke – trebalo bi da početkom novembra doputuje u Grčku i nastavi sa procjenom napretka te zemlje u sprovođenju reformi dogovorenih u okviru međunarodnog paketa pomoći.

Od rezultata tog izvještaja zavisiće puštanje naredne tranše pomoći Grčkoj od milijardu eura.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prema procjenama trojke, Grčka će se do 2015. suočiti sa finansijskim manjkom od 10,9 milijardi eura, zbog čega će biti potrebno da sprovede dodatne rezove.

Međutim, krhka koaliciona vlada premijera Antonisa Samarasa upozorila je da recesijom pogođena zemlja ne može priuštiti nova kresanja plata i penzija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *