EADS smanjuje troškove i broj radnih mjesta

Dodajte komentar

Najveća evropska vazduhoplovna korporacija EADS planira da smanji troškove i broj radnih mjesta u sektoru vojne opreme, a restrutkuriranje bi trebalo da bude završeno do jula sljedeće godine.

„Preduzećemo teške mjere. Odluka još nije donijeta, ali ne možemo da izbjegnemo smanjenje troškova i broja radnih mjesta“, rekao je izvršni direktor korporacije, Tomas Enders, a prenose francuski mediji.

On je posebno istakao izgubljene ugovore u Njemačkoj, nakon što je vlada u Berlinu smanjila budžet za odbranu.

EADS je u julu ove godine saopštio da će povezati vazduhoplovni sektor i sektor vojne opreme i preuzeti ime odjeljenja za proizvodnju aviona, Erbasa, počev od 1. januara 2014.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Enders je naglasio da odjeljenje vojne opreme nije na prodaju i da će više pojedinosti o mjerama biti objavljeno u decembru.

„Želimo da ostanemo u segmentu vojne opreme, ali ćemo znatno povećati profitabilnost i konkurentnost tog sektora. Međutim, problem i dalje predstavljaju slabi izgledi za vojnu opremu i vazduhoplovstvo“, istakao je on.

Korporacija će, prema njegovim riječima, nastojati da super džambo A380 učini privlačnijim za klijente, s obzirom na slabu prodaju. Ipak, i dalje je realno očekivati da će program postati profitabilan tek od 2015.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *