Samsung se sprema da predstavi Galaxy S4

Dodajte komentar

Kompanija Samsung se sprema da predstavi javnosti svoj novi pametni telefon, za koji se pretpostavlja da će se zvati Galaxy S4, javlja BBC. Biće to nasljednik uređaja S3, koji je prodat u više od 40 miliona komada. Galaxy uređaji se smatraju najvećom konkurencijom Appleovim iPhoneima.Analitičari predviđaju software koji prati kuda korisnici gledaju i automatski se spušta niz stranica, bez dodirivanja ekrana. Očekuje se i jača kamera i procesor. No, ključno za Samsungov uspjeh, smatraju analitičari, je način na koji će južnokorejska kompanije pretvoriti snažnu poziciju na tržištu pametnih telefona u veći uspjeh s ostalim uređajima poput tableta.

Prije današnjeg predstavljanja u New Yorku, Samsung je pokrenuo snažnu reklamnu kampanju, uključujući i niz spotova u kojima dječak u zadatak dobija čuvanje “top secret” kutije, prenosi banka.hr.

Poput S3, očekuje se da će S4 raditi na Googleovom Android operativnom sistemu – ali analitičari očekuju veće promjene kako bi se Samsung razlikovao od konkurentskih uređaja koji rade na Androidu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *