Problemi KAP-a guraju Crnu Goru ka ambisu

Dodajte komentar

Problemi KAP-a  guraju Crnu Goru ka ambisu, te da je u pitanju najveća korupcionaška privatizacija u našoj zemlji, ocijenjeno je na panel diskusiji „Zbog čega nam se desio KAP”.

Panel diskusiju organizovao je manjinski akcionar Elektroprivrede Vasilije Miličković. Prema riječima profesora Filipa Kovačevića, ”KAP nam se desio zato što nam se desio Milo Djukanović”.

“KAP je ”samo” najveća i najdramatičnija korupcionaška afera privatizacije, kojih je na desetine u svakom crnogorskom gradu” kaže Kovačević.

Smatra da posljedice problema u KAP-u mogu biti, a dijelom već jesu, katastrofalne.

“Današnja situacija u KAP-u je državni zločin prvog reda i jedna vrsta ekonomskog genocida protiv građana i građanki Crne Gore”, ocijenio je Kovačević.

Manjinski akcionar Elektroprivrede Vasilije Miličković podsjeća da je podgorička kompanija, zahvaljujuci subvencijama za struju i visokoj cijeni aluminijuma, ostvarivala ekstra profit u prvim godinama nakon privatizacije.

“Onda je medjutima došla kriza, pa je cijena aluminujuma pala na 1300 dolara po toni i svima je bilo jasno da KAP u primarnoj proizivodnji alumijuma gura i Elektroprivredu i sve nas u jamu bez dna”, kaže Miličković.

Poslanik Pokreta Branko Radulović smatra da je KAP bio crnogorska šansa. Sada je medjutim najveći ekonomski problem, tvrdi Radulović .

“Posljedica je to pogrešne ideologije, neznavenog odlučivanja režima i koruptivnih radnji”, kazao je Radulović.

On ističe da je zbog navodnih koruptivnih radnji na ispitu pravna drzava, te da, kako kaže, postoji dokazi da su uraženja teška krivična djela. Iako su bili pozvani na panelu se nijesu pojavili predstavnici džavnih organa i Kombinata aluminijuma.

izvor: AntenaM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *