Rudari nijesu postigli dogovor sa Vladom

Dodajte komentar

Predstavnici radnika Rudnika boksita Nikšić nijesu danas postigli dogovor sa savjetnikom premijera, Predragom Stamatovićem o isplati zaostalih potraživanja.

Oko 30 povjerilaca pri samostalnom sindikatu Boksita okupilo se ispred zgrade Vlade. Ne mogu kažu, da čekaju više na novembarsku platu, ali ni da dozvole da firma ode pod stečaj.

Stoga su danas došli da pregovaraju sa savjetnikom premijera Predragom Stamatovićem, ne bi li se konačno našlo rješenje za preko 300 rudara Boksita.

Predsjednik Samostalnog sindikata, Borisav Bojanović rekao je da im je u Vladi rečeno da za sada nemaju rješenje o isplati zaostalih zarada.

Prema njegovim riječima, Stamatović nije u mogućnosti da saopšti tačan datum isplate jer kaže da neće ponovo da obmanjuje radnike.

“Što se tiče opstanka Rudnika boksita, imamo obećanja da će svi radnici biti na radnim mjestima i da će se sa Sindikatom donositi odluka o sudbini kompanije”, rekao je Bojanović.

Radnicima se  duguje 24 odsto novembarske, decembarska i januarska plata, tri sporne zarade od prošlog ljeta, dvije zimnice, regres i jubilarne nagrade za dvije godine.

Predstavnike Izvršnog odbora Samostalnog sindikata Rudnika boksita, na njihov zahtjev, primiće predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić u ponedjeljak.

izvor: Bankar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *