Džek Ma se oglasio, akcije Alibabe ojačale

Dodajte komentar

Osnivač kompanije Alibaba Džek Ma (Jack Ma) pohvalio je u srijedu reorganizaciju i promjenu u kineskom online gigantu tokom prošle godine. Bilo je to njegovo drugo javno obraćanje zaposlenima u posljednjih nekoliko mjeseci.

Prošle godine Alibaba je doživjela istorijsku reviziju i opsežne promjene u upravljanju u pokušaju da se kineska tehnološka kompanija vrati na put rasta, prenosi Seebiz, pozivajući se na CNBC.

„Tokom prošle godine, usljed spoljašnjih i unutrašnjih sumnji i pritisaka, svjedočio sam rađanju snažnog i hrabrog Alibabinog tima“, naveo je Ma u internom dopisu zaposlenima. Akcije Alibabe na američkoj berzi porasle su nakon toga za oko dva procenta u srijedu.

Ma je gotovo nestao iz javnog života krajem 2020. godine, nakon što se našao na meti kineskih regulatora, a nakon toga se preselio u Tokio, prema izvještajima medija.

Alibaba, čije poslovanje obuhvata sve, od e-trgovine do računarstva u oblaku, doživjela je gubitak milijardi dolara svoje vrijednosti u posljednjih nekoliko godina, zahvaljujući strožim propisima Pekinga i sve većoj konkurenciji rivala poput kompanija PDD i ByteDance.

Prošle godine Alibaba je prošla veliku reviziju, kada je kompanija podijeljena u šest poslovnih grupa u pokušaju da svaka jedinica postane agilnija. Alibaba je od tada odustala od inicijalnih javnih ponuda svoje jedinice za oblak i Cainiaoa, svoje logističke jedinice.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *