Mašić: Crna Gora će dobiti moderniju i kvalitetniju putnu infrastrukturu

Dodajte komentar

Programom izgradnje, rekonstrukcije, održavanja i zaštite magistralnih i regionalnih puteva za ovu godinu, kojim je predviđeno oko 70 projekata vrijednosti preko 71 milion eura, Crna Gora će dobiti moderniju i kvalitetniju putnu infrastrukturu.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Direktorata za državne puteve u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, Miroslav Mašić, kazao je da Programom predviđeno oko 70 i nešto projekata koji su planirani da započnu sa realizacijom tokom ove godine, zajedno sa onim projektima čija je realizacija već u toku.

– Okvirni iznos koji je predviđen za te aktivnosti je nešto više od 71 milion eura i program je podijeljen u tri potprograma. Prvi potprogram je rekonstrukcija magistralnih i regionalnih puteva. Tu su projekti koji su u toku, a među značajnijima je projekat Rožaje-Špiljani, čiji završetak se očekuje u prvoj polovine ove godine – rekao je Mašić agenciji Mina-business, a prenosi Pobjeda.

On je naveo i projekat Lubnica-Jezerine koji je već pušten u probni rad i konačni završetak se očekuje do kraja juna.

– U centralnom dijelu imamo put Cetinje-Čevo. Zatim i vezu između puta Cetinje-Čevo i puta za Krstac. Imamo Bajičku ulicu u Cetinju. Imamo Tivat-Jaz na primorju, jedan od većih projekata čija je realizacija u toku – kazao je Mašić.

On je naveo da će se za neke projekte realizacija nastaviti u narednoj godini, kao što je Tivat-Jaz i Lepenac-Ribarevine-Berane.

– Pored tih projekata koji su toku, programom su predviđeni i projekti za čiji početak se očekuje da startuju ove godine, što će zavisiti od više faktora. Prije svega, tu imamo pitanje eksproprijacije, javnih nabavki, poništavanje tenderskih procedura, ali plan je da za što više tih projekata raspišemo javne pozive i da se za što više projekata izabere izvođač kako bi počeli da se realizuju ove godine – najavio je Mašić.

Neki od najznačajnijih su rekonstrukcija puta od Bijelog Polja do granice sa Srbijom, rekonstrukcija Most-Zeleni-Vuča na teritoriji opštine Rožaje, početak projekta izgradnja puta od petlje Veruša do naselja Lopata, koji bi trebalo da poveže auto-put sa naseljem Veruša, zatim nastavak dionice od Čeva do Nikšića, bulevar kroz Tivat, bulevar od Sutumora do Bara, kao i zapadna obilaznica oko Podgorice.

Izvor: Pobjeda/Mina business

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *