Obilježen Svjetski dan potrošača: „Imamo potrošačka prava, koristimo ih“

Dodajte komentar

Povodom obilježavanja 15. marta, Svjetskog dana zaštite prava potrošača, Ministarstvo ekonomskog razvoja i Ministarstvo evropskih poslova, uz podršku projekta EU4ME, organizovali su danas Info dan pod sloganom „Imamo potrošačka prava, koristimo ih!“.

Kako se navodi u saopštenju, događaj je organizovan u Tržnom centru Big fashion, gdje su predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja i drugih institucija relevantnih za ovu oblast – Tržišne inspekcije, Centralne banke Crne Gore, i Turističke organizacije Crne Gore, razgovarali sa građanima/kama o potrošačkim pravima i značaju efikasne primjene Zakona o potrošačima.

Generalna direktorica u Ministarstvu ekonomskog razvoja Jasna Vujović kazala je da je u pripremi novi zakon o zaštiti potrošača koji će biti u potpunosti usklađen sa evropskim propisima u ovoj oblasti, posebno onim koji se odnose na pravila o isticanju cijene, nepoštenim poslovnim praksama, nepoštenim ugovornim odredbama i prodaji na daljinu.

„Ministarstvo ekonomskog razvoja posvećeno radi na unapređenju položaja potrošača u Crnoj Gori na način što najnovije potrošačko zakonodavstvo iz EU transponuje u naš pravni sistem. Ono što je trenutno aktuelno u Ministarstvu ekonomskog razvoja je novi zakon o potrošačkim kreditima. Njime ćemo ukinuti naknade za troškove prijevremene otplate i troškove obrade kod stambenih kredita, što će uticati na porast životnog standarda građana Crne Gore“, kazala je Vujović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *