Predstavljena inicijativa Top Business Montenegro 2024, Nikolić: Poslovna 2023, godina rekordnih prihoda

Dodajte komentar

Drugo izdanje TOP Business Montenegro inicijative za osnaživanje crnogorske poslovne zajednice predstavljeno je danas na konferenciji za novinare u Privrednoj komori Crne Gore (PKCG). Riječ je o konceptu koji su osmislile kompanije BI Communication i BI Consulting, dok će i ove godine institucionalni partner biti Privredna komora Crne Gore, pokrovitelj Crnogorska komercijalna banka, a ekskluzivni partner Mtel.

U ime organizatora prisutnima se obratio  Ratko Nikolić, glavni analitičar TBM i osnivač BI Consultinga, te najavio da se izlazak Top Business Montenegro publikacije koja ističe pozitivne primjere iz poslovne prakse očekuje krajem maja mjeseca, nakon čega će organizovati svečani događaj na kojem će dodijeliti nagrade prvorangiranima.

“Očekuje se da će poslovna 2023. godina za mnoga crnogorska preduzeća biti najbolja godina ikada. Vjerujemo da ćemo biti u prilici da cijelu godinu proglasimo jednom od najboljih poslovnih godina po ostvarenim prihodima. Da li je i koliko taj rat prihoda rezultat realnog rasta obima poslovanja i razvoja, a koliko inflacije i nekih drugih kratkoročnih faktora, analiziraćemo i objaviti u specijalnom časopisu Top Business Montenegro, koji će izaći krajem maja,” kazao je Nikolić.

Nina Drakić, predsjednica Privredne komore Crne Gore istakla je zadovoljstvo što su i ove godine dio Top Business Montenegro inicijative koja postaje dobra tradicija.

“Najbolji privrednici koje identifikujemo kroz projekat Top Business Montenegro na inspirativan način podstiču sve one koji svoju budućnost vide među najuspješnijima u našoj ekonomiji. To zapravo znači da je Top Business Montenegro uspio od prvog dana i da govorimo o nečemu što na ekonomskom terenu pokazuje direktne, ali i posredne efekte,” istakla je Drakić.

Generalni sponzor Top Business Montenegro drugu godinu zaredom je Crnogorska komercijalna banka, za koju ovo partnerstvo predstavlja dodatan način kojim podržavaju najbolje, te ih podstiču da se razvijaju na osnovama transparentnih i fer principa.

“CKB ima zasluženo lidersku poziciju u razvoju privrede i realizacije kapitalnih projekata. Vjerujem da to nosi odgovornost da koristimo pomenutu poziciju na najbolji mogući način i da doprinosimo jačanju ekonomske stabilnosti naše države. Upravo to smo i uradili u 2023. godini u kojoj smo zabilježili jedan od najboljih poslovnih rezultata od osnivanja banke. Razvoj i podršku crnogorske privrede podržali smo kroz plasman 140 miliona eura kredita, a putem naše banke ostvaren je platni promet pravnih lica od devet milijardi eura,” saopštio je Nikola Perišić, član Upravnog odbora CKB Bank.

TBM kao inicijativu koja promoviše najbolje crnogorske biznise i ove godine je podržala i kompanija MTEL i to u kapacitetu ekskluzivnog partnera. MTEL je na ovaj način još jednom pokazao svoju predanost društveno odogovornim projektima.

“Vjerujemo u važnost učešća u zajednici i doprinosu njenom razvoju. Kroz različite projekte i inicijative posvećeni smo poboljšanju kvaliteta života građana i očuvanju okoline. Nadamo se da će ova saradnja sa Top Business Montenegro donijeti nove prilike za razvoj i unapređenje našeg poslovanja, te da ćemo zajedno doprinijeti jačanju crnogorske ekonomije,” kazao je direktor Sektora za marketing, prodaju i brigu o korisnicima kompanije MTEL, Balša Aćimić.

Da se Mtel sjajno uklapa u Top Business Montenegro inicijativu koja promoviše izvrsnost poslovanja, svjedoče uspjesi koje ova telekomunikaciona kompanija ostvaruju na crnogorskom tržištu.

“Ponosni smo na lidersku poziciju Mtel-a u telekomunikacionoj industriji, a nadam se da ćemo nastaviti s tim uspjehom i u narednim godinama. Želio bih istaknuti intenzivne aktivnosti koje nastavljamo i ove godine u implementaciji 5G mreže, koja, poznato je, predstavlja ne samo revoluciju u telekomunikaciji, već i temelj za razvoj novih inovacija i poslovnih modela,” naglasio je Aćimić.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *