Kompanija “Montesalina” čeka odgovor Privrednog suda za dugoročni zakup Solane “Bajo Sekulić”

Dodajte komentar

Kompanija “Montesalina” (bivša “Solana L&L Company”) čeka odgovor Privrednog suda na pismo o namjeri za dugoročni zakup Solane “Bajo Sekulić” u Ulcinju, kako bi u slučaju zelenog svjetla počela pregovore sa Vladom o preuzimanju najstarije ulcinjske fabrike na minimum 20 godina, saznaju “Vijesti”.

Izvršni direktor “Montesalina” Adrian Gazivoda potvrdio je da je pismo o namjeri početkom decembra prošle godine prvo uputio premijeru Milojku Spajiću i Vladi Crne Gore i da je odgovor od Ministarstva ekonomskog razvoja, na čijem čelu je Nik Đeljošaj, dobio desetak dana kasnije.

“Uputili su nas na stečajnog upravnika i Privredni sud kako bi sve naredne eventualne odluke bile usklađene sa važećim zakonima i naravno, mišljenjem Privrednog suda. Imamo dobre indicije da ova Vlada želi pomoći da se pitanje Solane riješi o okviru zakona, ali je sada na potezu Privredni sud i eventualni dogovor sa njima”, kazao je Gazivoda “Vijestima”.

Podsjetio je da je “Montesalina”, odnosno “Solana L&L Company” i ranije u nekoliko navrata bila zainteresovana za zakup solane i pokretanje proizvodnje.

Gazivodina firma se godinama bavi proizvodnjom i preradom morske soli, a njegov otac Ljubo je bivši direktor Solane “Bajo Sekulić”.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *