Ivan Bulatović novi izvršni direktor EPCG

Dodajte komentar

Kako saznaje portal Bankar.me za novog izvršnog direktora Elektroprivrede Crne Gore izabran je Ivan Bulatović.

Bulatović je diplomirani inženjer elektrotehnike i renije je obavljao funkciju Izvršnog direktora u Crnogorskom elektroprenosnom sistemu.

Bulatović je rođen 1979. godine u Podgorici. Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici. Profesionalni angažman je započeo u EPCG (2004–2009), gdje je radio kao inženjer za relejnu zaštitu, da bi, nakon izdvajanja Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) u zasebno akcionarsko društvo, obavljao poziciju glavnog inženjera za relejnu zaštitu i ispitivanje (2009-2013).

U periodu od 2014. do 2018. bio je izvršni direktor CGES-a, a potom pomoćnik izvršnog direktora za razvoj, pomoćnik direktora elektroprenosa, zatim i pomoćnik izvršnog direktora za međunarodnu i institucionalnu saradnju (2018-2019). Nakon toga preuzeo je funkciju izvršnog direktora u Coordinated Auction Office in South East Europe (SEE CAO).

Uporedo sa tim, obavljao je funkcije predsjednika Skupšine i člana Nadzornog odbora Sigurnosnog koordinacionog centra (2015-2018), predsjednika Odbora za energetiku i rudarstvo Privredne komore Crne Gore (od 2023) i člana Odbora direktora kompanije Terna Crna Gora (od 2022).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *