Radulović: Poravnaćemo dug od 4,99 miliona dolara za avion “Čarli”

Dodajte komentar

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila prijedlog da se potpiše ugovor o poravnanju duga sa brazislkom Vladom prema kom će se odraditi prenos vlasništva nad avionom Čarli na državu Crnu Goru. Poravnanje duga biće završeno do kraja decembra i to u iznosu od 4,99 miliona dolara – kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

– Na ovaj način pokazali smo odgovornost i spriječili mogućnost arbitraže, ali i mogučnost da država plati obeštećenje i to čak više od 12 miliona eura i to sve iz razloga što je država bila garant za izvršenje i ispunjenje obaveza. Kao odgovorna Vlada moramo voditi računa da sačuvamo kredibilitet Crne Gore kao međunarodnog partnera – istakao je Radulović.

Nakon prelaska “Čarlija” u vlasništvo Crne Gore, kako je rekao, uradiće detaljnu analizu stanja u kom se nalazi pomenuti vazduhoplov, a tek nakon toga će odlučiti šta će dalje sa njim.

– U svakom slučaju, ukoliko se odlučimo da ga vratimo u plovidbeno stanje biće potrebno oko godinu da to učinimo. Kao što sam već ranije najavio, odlučan sam da vazduhoplovstvo vratim na mjesto koje mu pripada – poručio je Radulović.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *