Bankar podcast: Gost Nenad Novović, izvršni direktor kompanije Amplitudo

Dodajte komentar

ICT industrija u Crnoj Gori nije dovoljno razvijena, a potencijal za dalji razvoj postoji, kazao je Nenad Novović, osnivač i izvršni direktor kompanije “Amplitudo”

On je gostujući u podcastu “Bankar” poručio da se ICT industrija brzo mijenja tako da školski sistemi zemalja ne mogu da prate taj razvoj.

Kaže da je za vrijeme korona krize ICT industrija, u odnosu na ostale, pretrpjela najmanju štetu.
“IT se pokazao kao najžilaviji i u tom periodu su se ljudi okrenuli digitalnim servisima. Posebno smo ponosni što smo u tom periodu za dvije nedjelje kreirali i osposobili sistem za online nastavu”, kazao je Novović.

Start up u našoj zemlji iz godine u godinu napreduje, ali ga zabrinjava to što u Crnoj Gori nema dovoljno kvalitetnih projekata.

“Mi se trudimo da to promijenimo. Obično inovacije izlaze sa Univerziteta ali kod nas to nije slučaj. U Americi je većina “start up-ova” izašlo sa Univerziteta gdj su profesori bili uklučeni ali se ovdje to drugačije radi”, zaključio je Novović.

Mišljenja je da je digitalizacija u Crnoj Gori tek počela te da nas čeka izazovan period kada je riječ o ICT industriji.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *