Zakaria: Čast mi je što je EBRD partner u realizaciji “Women on Boards” programa

Dodajte komentar

Šef Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Crnoj Gori podržao IRF-ov program razvoja liderki za pozicije ekonomskog odlučivanja.

U ime EBRD-a, želio bih da izrazim našu podršku programu razvoja liderki “Women on Boards”, koji je pokrenuo Investiciono-razvojni fond Crne Gore, kazao je šef Kancelarije EBRD u Crnoj Gori, Remon Zakaria, dodajući da je ravnopravnost polova ključni dio EBRD-ove predanosti promovisanju održivog i inkluzivnog tržišta.

“Posebna mi je čast što će EBRD biti partner u implementaciji ovog programa. U okviru jednog od modula, naši stručnjaci iz Londona će podijeliti svoje znanje i iskustvo iz oblasti inkluzivnosti i ekonomskog razvoja, te doprinijeti jačanju kapaciteta učesnica programa ‘Women on Boards’”, saopštio je Zakaria.

Podsjetio je da EBRD u Crnoj Gori nudi finanijske i usluge prilagođenog savjetovana za mala i srednja preduzeća koja vode žene kroz program “Žene u biznisu”. Takođe, EBRD je omogućio i tehničku podršku u cilju razvoja novog Zakona o privrednim društvima koji je prilagodio direktive EU kontekstu Crne Gore. To, kako je istakao šef Kancelarije EBRD u Crnoj Gori, uključuje i odredbe o ravnopravnosti polova koje nalažu kvote za predstavljanje u akcionarskim društvima.

“Nadamo se da će ovaj novi zakon uskoro biti usvojen. IRF-ov ‘Women on Boards’ program odgovara podršci implementacije ovih zakonskih odredbi tako što nudi različite modele namijenjene svim izvršnim direktoricama koje traže odborničke usluge kako bi osnažile svoje profesionalne i liderske vještine”, kazao je Zakaria.

EBRD ostaje predan partner Crnoj Gori na njenom putu održivog razvoja, poručio je Zakaria, dodajući da se raduje da vidi zeleniju, inkluzivniju i otporniju Crnu Goru u godinama koje dolaze.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *