Poreska inspekcija za 4 mjeseca izrekla 1,4 miliona kazni, do sada naplaćeno 722.268 eura

Dodajte komentar

Poreski inspektori Uprave za prihode i carinu od 1. maja do 27. avgusta imali su 3.987 provjera regularnosti poslovanja, tokom kojih je registrovano 339 nepravilnosti i po tom osnovu je izdato 440 prekršajnih naloga vrijednih 1.391.800 eura.

Kako su istakli iz ove institucije, kažnjeni su zbog neevidentiranje prometa roba i usluga, neuplaćivanje pazara, nepravilnog obračunavanja PDV-a, neprijavljivanja zaposlenih ili rada prije završene opšte poreske registracije.

Konkretno, od 1.036.268 eura novčanih kazni, naplaćeno je 722.268 eura od poreskih obveznika koji su prihvatili prekršajnu odgovornost i platili kazne u roku od 8 dana, što im je omogućilo umanjene iznosa za trećinu. Uz to, zbog prekrššaja je privremeno zabranjeno obavljanja djelatnosti kod 18 poreskih obveznika.

“Predmet intenzivnih kontrola poreskih inspektora tokom ljetnje turističke sezone i dalje su opšta poreska registracija, podnošenje poreskih prijava, evidentiranje prometa, uplata pazara i prijavljivanje radnika u primorskim i sjevernim opštinama. Obavljaju se i ciljane kontrole poreskih obveznika, kod kojih su tokom prošle godine utvrđeni prekršaji ili za koje je poreski organ bio u saznanju da ne evidentiraju promet i ne izdaju račune korisnicima usluga”, ističu iz UPC.

Podsjećaju da građani sve nepravilnosti mogu prijaviti putem telefona 19707, a pitanja o poreskim propisima mogu poslati na mail adresu [email protected].

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *