Džoganović: Sezona od velikih očekivanja do skromne realizacije

Dodajte komentar

Iz ugla izdavalaca privatnog smještaja, ova sezona je blago lošija ili približno slična u odnosu na prethodnu godinu, kaže za TV Budva predsjednica Udruženja izdavalaca privatnog smještaja Branka Džoganović.

Dodaje da je špic sezone zbačajno zakasnio, a da je jedna od karakteristika u ovoj godini i kratak boravak turista u destinaciji. Smatra da su cijene u privatnom smještaju povoljne, a veliki broj izdavalaca, za kraj avgusta i period postsezone, najavljuje i popuste.

Od velikih očekivanja do skromne realizacije, ukratko bi se mogla definisati uspješnost sezone 2023. za izdavaoce privatnog smještaja, kaže Džoganović.

„Iz ugla izdavalaca smještaja ova sezona je negdje, možda čak i slabija nego prethodna ili na nivou prethodne, ali znači, nije ispunila naša očekivanja“, objašnjava ona.

Špic sezone je počeo znatno kasnije pred sami kraj jula, a sezonu takođe karakterisšu i krati boravci turista.

„Sezona je počela dosta kasno, špic je počeo nakon 20. jula, tako da ne možemo govoriti, da smo nešto iskotristili jul, a u vagustu smo imali te vremenske neprilike koje su dosta uticale na dužinu boravka gostiju koji su već bili rezervisali, onda imamo boravke gostiju na par dana i gostiju u tranzitu, to je sve nešto što je karakteristično za ovu sezonu, ima jako puno omladine, u privatnom smještaju, tako da eto to je neki kratak presjek“, kaže Džoganović.

Prema mišljenju naše sagovornice cijene u priatnom smještaju su povoljne, a u narednom periodu biće aktuelni popusti i do 30 odsto.

„Cijene su povoljne, kao što su bile i do sada, izdavoci već najavljuju za kraj avgusta i septembar popuste i akcije do 30 odsto“, kazala je.

Ni naredni period Džoganović ne očekuje sa previše optimizma.

„Obzirom na situaciju sa avio dostupnosti i drumskim prevozom, nemamo prevelika očekivanja zato što, smo dostupni uglavnom regionu, a odmori se završavaju počinje školska godina, tako da što se tiče tih nekih maosvnijih, posjeta nemamo prevelika očekivanja“, istakla je ona.

Prema posljednjim podacima TOB na Budvanskoj rivijeri boravi oko 44. 000 turista

RTV Budva

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *