Baćović: Otkup mlijeka odvijaće se normalno

Iako su domaće mljekare “Srna”, “Lazine”, “Nika” i “Drezga” prvobitno najavile od 1. do 5. maja obustavu otkupa mlijeka, radi višaka sirovog mlijeka i gotovih proizvoda koje imaju, do toga, prema riječima Darka Baćovića iz nikšićke mljekare „Srna“, definitivno neće doći.

On je naglasio da će se otkup odvijati normalno, te da neće biti ni isključenja kooperanata. Sve to, podsjetio je, zahvaljujući Ministarstvu poljoprivrede i Udruženju farmera i prerađivača mlijeka koji su našli rješenje da se mlijeko izvozi u Bosnu i Hercegovinu.

„Za sada ne bi trebalo da bude nikakvih problema. Ovo je sve kratkoročno rješenje, dolazi sezona, mlijeko će malo i da prolazi, ali već od septembra mjeseca mi ćemo naići na probleme kao što je i do sada. U cilju je formiranje radne grupe koja bi radila na jačanju tržišnog položaja domaće proizvodnje. Radnu grupu bi trebalo da čine predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva ekonomije, Ministarstva finansija, mljekara i proizvođača“, istakao je Baćović za RTNK.

Izvor: RT NK

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak