Drakić: Nestabilnost tjera investitore

Dodajte komentar

Jedan od glavnih zadataka buduće vlade trebalo bi da bude kreiranje stabilnog investicionog ambijenta, poručuju iz Privredne komore. Predsjednica PKCG Nina Drakić gostujući u emisiji “Stav” kazala je i da će samo takav ambijent privući buduće investitore.

“Nestabilnost koju imamo ne bi trebalo da utiče na naše ekonomske politike, trebalo bi da definišemo dugoročnu strategiju ekonomskog razvoja, na rok od narednih 10 godina i da budemo posvećeni tome u smislu korišćenja potencijala razvoja crnogorske ekonomije”, kazala je Drakić.

Ako su dugoročni ciljevi turizam, ekonomija, IT sektor ona smatra da bi svaka naredna Vlada trebalo da se drži tog, jer, kako dodaje, razvojne ciljeve možemo ostvarivati samo u dugom roku.

“Nestabilnost tjera investitore kako domaće tako i strane”, poručila je Drakić i pojašnjava koji bi trebalo da budu prioriteti vlade.

“Prioriteti vlade trebaju da budu digitalna transformacija, zelena ekonomija, ulaganje u obnovljive izvore energije, odnosno onih grana koje će obezbjediti veću diversifikaciju naše ekonomije”, zaključila je Drakić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *