Da li vam plata pokriva sve troškove: Evo šta kažu brojke

Dodajte komentar

Gotovo polovini radnika plata je dovoljna tek za pokrivanje osnovnih troškova, a četvrtina njih očekuje da će promijeniti posao, pokazalo je istraživanje savjetodavne kompanije “PwC”.

Četrnaest odsto radnika iz mjeseca u mjesec ima poteškoće s plaćanjem računa, a još 42 odsto njih platom pokrije samo osnovne troškove, utvrdio je “PwC”.

Petina ispitanika ima i dodatni posao.

Uprkos strahu od recesije i većoj nezaposlenosti u pojedinim dijelovima svijeta, 26 odsto ispitanika reklo je da će vjerovatno promijeniti posao u idućih 12 mjeseci, a njihov je udio veći među mladima.

Oko 42 odsto zaposlenika planira tražiti veću platu kako bi se mogli nositi s višim troškovima života.

“Uz stalnu ekonomsku neizvjesnost, vidimo globalnu radnu snagu koja želi viće plate i više smisla u svom radu”, rekao je zajednički globalni vodiilac “PwC-ove” prakse za ljude i organizacije, Bušan Seti.

Među anketiranim radnicima u boljoj finansijskoj situaciji više od trećine njih smatra da će vještačka inteligencija poboljšati njihovu produktivnost, a četvrtina očekuje da će otvoriti nove prilike za posao.

Mlađi radnici očekuju pozitivan uticaj vještačke inteligencije na njihovu karijeru u idućih pet godina, pokazalo je istraživanje.

“PwC” je za potrebe istraživanja anketirao 54 hiljade radnika iz 46 zemalja širom svijeta, prenosi “Fenix-Magazin”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *