Marković-Sajvani: Damac već ove godine investira u jednu od lokacija u Primorju

Dodajte komentar

Predsjednik Vlade Duško Marković doputovao je u Davos gdje će učestvovati u radu 48. Svjetskog ekonomskog foruma koji ove godine okuplja rekordan broj šefova država ili vlada, predstavnika međunarodnih organizacija, poslovnog svijeta, civilnog društva medija i umjetnika.

Marković se sastao u Davosu sa predsjednikom kompanije Damac Husainom Sajvanijem koji je najavio da će već ove godine potpisati ugovor kojim će investirati u jednu od atraktivnih turističkih lokacija u Primorju.

Marković je rekao da je spreman da Vlada i Kabinet da izađu u susret interesovanjima renomiranih investirora.

Damaca je rekao premijeru da je putovao i radio širom svijeta, ali da Crnu Goru smatra jednom od najljepših zemalja. Istakao je poseban značaj kvalitetne aviodostupnosti Crne Gore.

Kompanija Damac još od 2002. drži poziciju vodećeg graditelja u sektoru luksuznih nekretnina na tržištima Srednjeg Istoka, s najznačajnijim projektima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Saudijskoj Arabiji, Kataru, Jordanu, Libanu i Omanu.

Marković sastao se sa predsjednikom Damaca 23. avgusta kada je Husain Sajvani iskazao namjeru da investira u Crnu Goru.

Ovo je prvo učešće predsjednika Vlade Crne Gore u toj funkciji na ovom globalnom skupu.

Na ovogodišnjem SEF učestvuje i ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović i to u radu grupe „Novi lideri za Evropu“ čija je tema koncept zajedničkih vrijednosti i principa koji spajaju članice EU i zemlje kandidate i doprinose stvaranju čvršćeg osjećaja zajedništva; i na sastancima „Nove mogućnosti za Evropu” – na temu vizije i jake reformske agende Evrope; i „Idenititet, integracija i migracija” na temu demografskih promjena.

Čelni ljudi Damaka (DAMAC Properties), najvećeg graditelja luksuznih nekretnina u Dubaiju, posjetili su Podgoricu u avgustu prošle godine kako bi razmotrili potencijale za investiranje u našoj državi. Njihovu posjetu organizovao je Colliers Crna Gora, a predstavnici kompanije tada su se sastali sa premijerom Duškom Markovićem i njegovim prethodnikom i predsjednikom DPS-a Milom Đukanovićem.

U jednodnevnoj posjeti Podgorici tada su bili Sajvani, predsjednik i vlasnik Damak kompanije,Vael Al-Lavati, stariji potpredsjednik za razvoj projekata i Daniš Najar, direktor korporativnih finansija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *