Nova kazna za „Barkliz“

Dodajte komentar

Britanska banka „Barkliz“ (Barclays) kažnjena je sa 3,75 miliona dolara zbog propusta u vođenju elektronskih podataka, mejlova i poruka u periodu od 2002. do 2012, navodi američka Regulatorna agencija za finansijska tržišta (Finra).

Finra tvrdi da je britanska banka propustila da sačuva podatke o narudžbama i trgovini, detalje o računima i druge informacije, kao i da nije spriječila izmjenu ili brisanje podataka iz sistema, javlja britanski javni servis Bi-Bi-Si.

„Osiguranje integriteta, tačnosti i dostupnosti elektronskih knjiga poslovanja ključan je faktor u sposobnosti neke firme da ispuni svoje obaveze“, rekao je jedan od direktora Finra Bred Benet.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Američka Federalna regulatorna komisija za električnu energiju (FERC) već je u julu kaznila „Barkliz“ sa 435 miliona dolara zbog učešća u namještanju cijena na energetskim tržištima u SAD.

Britanskoj banci na domaćem terenu takođe prijeti kazna Uprave za kontrolu i nadzor finansijskog sektora (FCA), zbog sumnji oko legalnosti poslovanja sa katarskim investitorima iz 2008.  (capital.ba)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *