Turska otvara Ziraat banku u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Otvaranje Ziraat banke u Crnoj Gori daće značajan doprinos unapređenju preduzetništva i malog i srednjeg biznisa, ali i uticati na bržu realizaciju velikih razvojnih projekata i investicija u našoj zemlji, ocijenili su ministar finansija Radoje Žugić i ambasador Turske Mehmet Niyazi Tanilir, prenosi CDM.

“Ambasador Tanilir upoznao je ministra sa odlukom Ziraat banke, koja je najveća državna banka Republike Turske, afirmisana kao jedna od najiskusnijih i široko organizovanih banaka u Turskoj, da započne poslovanje u Crnoj Gori“, saopšteno je iz Ministarstva. 

Žugić je saopštio da ga veoma raduje što je uprava Ziraat banke unaprijedila svoje intencije kada je Crna Gora u pitanju, s obzirom da je u prethodnom periodu postojala inicijativa da ova finansijska insitucija otvori filijalu u našoj zemlji.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Otvaranje Ziraat banke u Crnoj Gori, ocijenili su sagovornici, daće značajan doprinos unapređenju preduzetništva i malog i srednjeg biznisa, ali i uticati na bržu realizaciju velikih razvojnih projekata i investicija u našoj zemlji. Takođe će, ocijenjeno je na sastanku, otvaranje banke doprinijeti i širenju biznisa turskih investitora u Crnoj Gori“, saopšteno je iz Ministarstva.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnosti saradnje Crne Gore i Turske u oblasti unapređenja saobraćajne infarstrukture.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *