Nema više tajni: Ovo je novi ajfon 5S

Dodajte komentar

Dobro čuvana tajna je konačno otkrivena. Na internetu se pojavio snimak na kom se vidi kako će izgledati novi modeli Eplovih telefona koji će javnosti zvanično biti predstavljeni 10. septembra.

U vrijeme Stiv Džobsa Eplom je vladao kult tajnosti i niko nije mogao da zna kako će izgledati prozvod koji će kompanija predstaviti, ni njegove opcije. Ta tajnovitost sa vremenom je nestala, pa su prije predstavljanja posljednjih modela afona i ajpeda internetom kružile brojne fotografije ovih uređaja koje je prošle godine Tim Kuk predstavio.

Epl još nije zvanično najavio konferenciju na kojoj će predstaviti nove modele svojih mobilnih uređaja, a već svi znaju ne samo datum, već i telefone koje će Tim Kuk i ekipa predstaviti.

Objavljeni video pokazuje da će se ajfon 5S, osim dosadašnje crne i bijele boje, prodavati i u zlatnoj boji, dok će ajfon 5C biti u prodaji u plavoj, žutoj, zelenoj i drugim bojama.

Dosadašnje glasine govorile su da će nasljednik ajfona 5 imati ekran iste dijagonale i rezolucije (dakle, 4 inčni retina ekran) i jači hardver, a nove informacije kažu da taj jači hardver uključuje A7 procesor koji je 31 odsto brži u odnosu na dosadašnji model.

Takođe, ovaj model će imati i bolju kameru, podršku za NFC (za mobilno plaćanje) i čitač otisaka prstiju.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Što se modela ajfona 5C tiče, glasine kažu da bi on takođe trebalo da ima isti ili sličan ekran kao i aktualni model, plastično kućište i slabiji hardver – informacije o vrsti procesora ovog uređaja još nisu poznate, ali sigurno je da će biti slabiji u odnosu na 5S i on navodno neće podržavati glasovnog pomoćnika Siri.

S obzirom da je Epl do sada predstavljao samo jedan telefon godišnje, predstavljanje dva modela – od čega bi jedan trebalo da bude jeftiniji, a samim tim i dostupniji većem broju korisnika (pogotovu korisnicima na tržištima u razvoju) privlači veliku pažnju medija i analitičara pa je nadolazeća konferencija vjerovatno najzanimljiviji Eplov događaj u zadnje dvije godine.

Osim ovih modela, već se neko vrijeme se govori i o ajfonu 6 koji bi, navodno, trebalo da ima ekran dijagonale čak 4,8 inča pa možemo da očekujemo da će, samo nekoliko dana nakon predstavljanja novih Eplovih telefona u septembru, internetom već početi da kruž glasine o novom ajfonu, ali i o ostalim novitetima koje ova kompanija priprema – dva nova ajpeda i ajvoč, prenose agencije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *