Indonežanska Garuda zainteresovana za Kroacija erlajns

Dodajte komentar

Čelnici indonežanske kompanije Garuda potvrdili su interes za strateško partnerstvo i saradnju sa hrvatskim avio-prevoznikom Kroacija erlajns (Croatia Airline), saopštilo je hrvatsko Ministarstvo saobraćaja, mora i infrastrukture.

Iz Uprave indonežanske kompanije potvrđeno je da su Hrvatska i Kroacija erlajns jedan od logičnih izbora za Garudu, s obzirom da se indonežansko tržište brzo razvija, a Indonežani sve više putuju. Zato je logično proširenje na srednju Evropu čiji je prostor dobro povezan sa ostalim članicama Evropske unije.

Hrvatski ministar Hajdaš Dončić koji se od 26. do 30.avgusta nalazi u posjeti Indoneziji, sagovornicima je predstavio vladinu namjeru da sredinom oktobra raspiše međunarodni konkurs za iznalaženje potencijalnih strateških partnera Kroaciji erlajns, kako bi se omogućio dalji razvoj nacionalnog avio-prevoznika i njegovo kvalitetnije pozicioniranje na tržištu srednje i jugoistočne Evrope, prenosi portal Seebiz.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Kako je navedeno, ministar je precizirao da će vlada raspisati dva konkursa – prvi za iskaz interesa, a drugi sa preciznim uslovima dokapitalizacije, ili prodaje udjela Kroacije erlajns, kao i da će na prodaju biti najviše do 49 odsto akcija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *