Akcije Fejsbuka prvi put zaključene iznad 40 dolara

Dodajte komentar

Cijena akcija najveće svjetske internet društvene mreže Fejsbuk (Facebook) prvi put je zaključena iznad granice od 40 dolara, prenijela je agencija AP.

U trgovanju na njujorškoj berzi cijena akcija popularnog Fejsa je skočila za 5,19 odsto i zaključena je na 40,55 dolara.

Akcije Fejsbuka su izašle na berzu 18. maja 2012. godine po pojedinačnoj cijeni od 38 dolara. Međutim, u septembru je njihova cijena, zbog zabrinutosti za izglede kompanije, pala na 17,55 dolara.

Fejsbuk u posljednje vrijeme nastoji da poveća svoje prihode od reklama na mobilnim uređajima kao što su pametni telefoni i tableti.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

U drugom tromjesečju ove godine firma je zaradila 333 miliona dolara, poslije gubitka od 157 miliona dolara u istom periodu prošle godine.

Kompanija je u prethodnim mjesecima predstavila niz novih proizvoda i promjena. Firma je, na primjer, uvela suštinske promjene u svom informativnom kanalu Njuz fid (News Feed) koji korisnicima pruža set novosti od „prijatelja“ ili od odabranih sajtova. Fejsbuk bi, zahvaljujući promjenama, trebalo da bude vizuelno bogatiji i više fokusiran na mobilne uređaje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *