Novac iz Crne Gore povukli Slovenci, Njemci, Rusi…

1 komentar

Prema podacima Centralne banke Crne Gore za pola godine se iz države odlilo 44,7 miliona eura. Najveći dio tog novca povukli su nerezidenti koji su investirali u Crnu Goru, piše Blic Crna Gora.

Preko 90 odsto novca koji se odlio povukli su Slovenci, Njemci, Holanđani, Rusi, Srbi i Britanci. Statistika pokazuje da se po osnovu tekućih transakcija Crne Gore sa inostranstvom, tokom prvih šest mjeseci ove godine odlila milijarda i 108 miliona eura.

„Tokom šest mjeseci ove godine ukupan odliv stranih direktnih investicija iznosio je 44,7 miliona eura, što je za 36,7 odsto manje nego u istom periodu prošle godine. U strukturi odliva, najviše se odnosilo na povlačenja sredstava nerezidenata investiranih u našu zemlju 37,2 miliona eura“, kazali su Blicu Crna Gora iz Centralne banke, prenosi Cdm.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Od tih 37,2 miliona eura 26,9 miliona se odnosilo na interkompanijski dug. Skoro dva miliona iznosi smanjenje ulaganja u domaća preduzeća i banke a ostatak na ulaganje u nekretnine.

„Od ukupnog odliva preko 90 procenata se odnosilo na sledeće zemlje: Slovenija, Holandija, Srbija, Njemačka, Velika Britanija, Ruska Federacija, Kipar, Češka i Austrija“, istakli su iz CBCG-a.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *