Steve Ballmer odlazi iz Microsofta

Dodajte komentar

Microsoft je objavio kako će CEO Steve Ballmer poći u mirovinu u sljedećih godinu dana.

U ovom trenutku se traži njegov nasljednik, a Ballmer će do tog trenutka ostati na čelnoj poziciji kompanije. Štoviše, Steve Ballmer će ostati tu dovoljno dugo da dovrši korake restrukturiranja kompanije o kojima je ranije već bilo riječi.“Ne postoji savršeno vrijeme za ovakvu tranziciju, no sada je pravo vrijeme”, rekao je Ballmer u oproštajnom pismu zaposlenim kompanije. “Otisnuli smo se u novu strategiju s novom organizacijom i imamo izvrstan viši rukovodstveni tim”, dodao je osvrćući se na restrukturiranje koje se odvija u Redmondu.

“Trebamo izvršnog direktora koji će biti ovdje na duže vremena za novi smjer”.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Sastavljen je poseban odbor koji će upravljati procesom, a u obzir za novog čelnika Microsofta će se uzeti i unutrašnji i vanjski kandidati. Vrijedi podsjetiti kako je Ballmer došao na čelno mjesto kompanije kao nasljednik Billa Gatesa sad već daleke 2000. U Microsoftu je još od juna 1980. kada je stigao kao trideseti zaposleni kompanije, prenosi portal Seebiz.

57-godišnjak je kompaniju po nekima napustio u pravom trenutku. Microsoft je uprihodio gotovo tri puta više novca (70 milijardi) u odnosu na razdoblje od prije desetak godina, no sa vremenom koje je obilježio snažan proboj mobilnih uređaja kompanija se našla u poteškoćama. Istovremeno, pod Ballmerom su razvijeni neki od najuspješnijih proizvoda uopšte – iako je teško ne primijetiti da su i mnogobrojni dobri proizvodi bili svojevrsnim žrtvama loših načina i mogućnosti prodaje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *