Hit sajt za putovanja po svijetu

Dodajte komentar

Preko internet sajta Airbnb može se povoljno pronaći privatni smještaj gotovo bilo gdje u svijetu. Sajt posreduje između putnika i iznajmljivača, ali funkcioniše i kao društvena mreža za korisne informacije, sa ponudom smeštaja u 34.000 gradova i 192 zemlje.

Sve veći broj internet servisa omogućuju odlazak na putovanje koje ne uključuje skupe agencijske aranžmane i hotelski smeštaj. Preko njih se može rezervisati željeni tip smještaja, destinacija i u rangu cijene najprihvatljivije za putnika, bilo da je riječ o skromnom ili luksuznom smještaju.Među turističkim sajtovima, u poslednje vrijeme sve popularniji postaje Airbnb.com, američki sajt koji nudi isključivo privatni smještaj u kući, stanu, brodu, sobi, ili na nešto nekonvencionalniim mestima, poput kućice na drvetu ili igloa.

Preko sajta Airbnb se smještaj može naći u gotovo cijelom svijetu, a njegova prednost je ta što je brz, pregledan, jednostavan i siguran, a upravo je ovo poslednje to zbog čega ga koristi sve više turista, ali i iznajmljivača.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Najteže je bilo uspostaviti povjerenje prema iznajmljivačima, jer ipak otvaraju vrata svojih domova, ali, upravo je sigurnost ono što naša platforma pruža, prvenstveno kada se radi o naplati, kaže Nate Blecharczyk, jedan od osnivača sajta Airbnb.

Osim online korisnicima, Airbnb je imao u vidu i korisnike mobilnih telefona, a preko četvrtine ih stranicu koristi preko njihove mobilne aplikacije.

Do prije nekoliko godina ovaj američki startup bio je poznat tek užoj zajednici Silikonske doline. i nakon godinu dana poslovanja, osnivači su gotovo odustali od njega.

Ipak, do 2012. godine Airbnb je dosegao brojku od pet miliona bukiranih noćenja, odnosno 200.000 noćenja mjesečno. Stranica danas nudi preko 300.000 smeštajnih jedinica u 34.000 gradova 192 zemlje.

Osim što je koristan turistima, Airbnb je jedan od najvrućih tehnoloških startupova u SAD, a njegova se vrijednost procenjuje na 2,5 milijarde dolara, piše Bizlife.

Online stranica za pronalazak smeštaja širom svijeta zapošljava preko 600 ljudi, u 12 kancelarija u Americi, Evropi, Aziji i Australiji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *