Knežević: Bez pomaka u ekonomskim odnosima između Srbije i Crne Gore

Dodajte komentar

Vlasnik Atlas grupe Duško Knežević ocijenio je da su se odnosi između Srbije i Crne Gore poboljšali, ali da nema konkretnih pomaka na planu ekonomske saradnje.

U tom smislu, Knežević je u intervjuu za beogradsku Politiku, potencirao izgradnju autoputa, rekonstrukciju pruge Beograd-Bar, saradnju u energetici. Kako je naveo, značajno bi bilo uspostaviti saradnju kroz korišćenju eura za povezivanje berzi dvije zemlje kao i da bi posredstvom Crne Gore Srbija bila u mogućnosti da ostvari  značajnije ekonomsko prisustvo na Kosovu.Navodeći da je kriza u Crnoj Gori  vezana za smanjenje direktnih stranih investicija, Knežević ipak smatra da naša zemlja ima potencijal da privuče nove investitore, posebno u oblasti obnovljive energije za koji postoji veliko interesovanje u Kini, Italiji, od skora i u SAD-u.

Knežević je odbacio je ocjene da bi uskoro biznis mogao da zamijeni politikom, jer kako je rekao, politika nije njegov životni cilj, prenosi portal Analitika.

Knežević je rekao da je imao dosta ponuda za uključivanje u politički život, kao i da je dosta uticajnih političara njegovi prijatelji, pa zato, kako je dodao, često i dolazi do takvih komentara. Kako je rekao, veze sa politikom ima u onoj mjeri koliko mi treba da se bavim biznisom.

On je rekao i da ga svstavanje u srpsko crnogorske tajkune u dijelu javnosti ne iznenadjuje, da takve ocjene postoje od ranije, jer kako je naveo obim i značaj projekata i investicija Atlas grupe skreću pažnju i politike i javnosti.

Knežević je rekao i da se ne obazire previše na priče da je  „raspoređivač  novca velikih evropskih tajkuna”, jer su, kako je naveo, plod sagledavanja stvari iz lokalne i često ostrašćene  perspektive. Kako je dodao, tokom 20 godina bavljenja ovim poslom upoznao je mnogo ljudi iz poslovnog sveta i ima odlične kontakte u velikim finansijskim centrima, a sa mnogima ima dosta značajnih zajedničih  projekata.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *