EPCG: Decembarska potrošnja struje veća za 35 odsto od novembarske

Dodajte komentar

Domaćinstva su u decembru potrošila 124.631.492 kW/h električne energije, što je 35 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom novembra. U Podgorici su domaćinstva u prosjeku dnevno trošila 3241 MWh (megavatsati) što je 15 odsto više u odnosu na dnevnu potrošnju u primorskim opštinama i 27 odsto više u odnosu na potrošnju koju su tokom decembra ostvarivala domaćinstva na sjeveru, saopšteno je Portalu Analitika iz EPCG.

Potrošnja je rasla tokom prve polovine mjeseca i prati niže prosječne temperature u tom periodu, dok je dnevni maksimum dostignut 14. decembra I iznosio je 9704 MWh za distributivne kupce, a što je 40 odsto više u odnosu na novembarski rekord.Prosječan decembarski račun za električnu energiju za domaćinstva (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) je 29 odsto veći u odnosu na novembarski i iznosi 45.51 eura sa uračunatom taksom na tarifno brojilo.

Domaćinstva na Žabljaku bilježe najmanju prosječnu potrošnju od 24 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Podgorici, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 58 eura.

Račun vrijedan preko 150 eura dobiće 2,36 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 4,86 odsto potrošača.

Račun za električnu energiju je za još 2100 potrošača, koliko ih je predalo validnu dokumentaciju od 20. novembra zaključno sa 20. decembrom , umanjen za iznos takse na tarifno brojilo koja im je obračunavana shodno zakonu od jula. Broj domaćinstava koji su do sada iskoristili mogućnost oslobađanja od takse je 12 717.

Decembarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 123.745 domaćinstava, prenosi portal Analitika.

Svi potrošači iz kategorije DOMAĆINSTVA koji zaključno sa 31. januarom budu izmirili sve obaveze prema EPCG, postaju ČLANOVI ZLATNOG TIMA. Članstvo u ZLATNOM TIMU podrazumijeva popust od 10 odsto, kao i mogućnost korišćenja novih servisa.

Podsjećamo, da će izvlačenje dobitnika drugog kola nagradne igre BUDI DIO ZLATNOG TIMA biti organizovano 21. januara. Naše redovne platiše i u drugom kolu očekuju bogate nagrade: odlazak na Evropsko prvenstvo u košarci u septembru 2013. godine, tri iPad uređaja i glavna premija – automobil Toyota Yaris.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *