Ponovo odložena Skupština akcionara Rudnika uglja Pljevlja

Dodajte komentar

Sjednica skupštine akcionara Rudnika uglja juče je po treći put odložena jer na nju nijesu došli predstavnici većinskog kapitala, čime je potvrđena jučerašnja najava „Dana”. Iz informativne službe Rudnika ni juče nijesu davali opširnije informacije o odlaganju sjednice, ali je saopšteno da će sjednice biti nastavljena najkasnije za trideset dana.

–Sjednica je odložena zbog nedostatka kvoruma – saopšteno je iz Rudnika, uz odbijanje da preciziraju ko od akcionara nije došao.

Iako je prije dvadeset dana prvi čovjek kompanije Predrag Bošković kazao da će se sjednica održati 14. novembra, iz Rudnika nijesu željeli da potvrde tačan datum. Kratko nam je saopšteno da u nastavku sjednice kvorum neće biti bitan i da će predstavnici akcionara odlučivati bez obzira na to.

–Sjednica se više neće odlagati jer njen nastavak neće biti vezan za kvorum – saopšteno je iz Rudnika.

Odlaganje sjednice, na kojoj bi trebalo da se izabere bord direktora, počelo je krajem juna. Italijanska kompanija A2A upravlja sa 42 odsto kapitala Rudnika, Vlada posjeduje 31 odsto, a Aco Đukanović 11 procenata udjela u kompaniji.

dan.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *