Višak mlijeka otkupiće Bosna i Hercegovina

Dodajte komentar

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je da će Bosna i Hercegovina otkupiti 250.000 litara mlijeka od crnogorskih proizvođača i prerađivača mlijeka.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede održali su sastanak sa predstavnicima mljekarskog sektora (primarnih proizvođača i prerađivača).

Tema sastanka je bila restrikcija otkupa sirovog mlijeka u periodu praznika.

Nakon sastanka ministar Vladimir Joković je razgovarao sa ministrom Spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i zamjenikom predsjedavajućeg Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, Stašom Košarcem.

“Dogovoreno je da se otkupi količina od 250,000 litara mlijeka i izveze u Bosnu i Hercegovinu”, navode iz ovog resora.

Prethodno, crnogorski farmeri i mljekari bili su najavili da će, ako sjutra ne bude reakcije ministra ekonomije Nika Đeljošaja, doći ispred zgrade tog resora sa cistjernama mlijeka koje će donirati građanima, dok će ostatak prosuti po zgradama ministarstava poljoprivrede i ekonomije.

To je ispred Udruženja stočara poručio Vlado Lakić, nakon što je više predstavnika mljekara i stočara došlo pred zgradu Đeljošajevog resora i zahtijevalo sastanak sa ministrom. Lakić je kazao da ih neće primiti danas, te da problem otkupa mlijeka nije u nadležnosti tog ministarstva.

Domaće mljekare “Srna”, “Lazine”, “Nika” i “Drezga” najavile da će od 1. do 5, maja obustaviti otkup mlijeka, jer imaju viškove sirovog mlijeka i gotovih proizvoda zbog smanjene potražnje, vjerskog posta i ramazana. Poljoprivrednici i mljekari sada traže rješenje od Vlade za ove probleme.

Izvor: RTV Nikšić

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *