Podcast: Vasilije Jauković, regionalni bankar za korporativo i projektno finansiranje u sektoru nekretnina u EBRD

Dodajte komentar

Crnagorska ekonomije jeste mala i ranjiva ali se brzo oporavila od globalnih šokova, kazao je Vasilije Jauković, regionalni bankar za korporativo i projektno finansiranje u sektoru nekretnina u EBRD. On je gostujući u podcastu „Bankar“ kazao da turizam iz godine u godinu raste pa sada moramo raditi na razvoju infrastrukture.

„Pored ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu mora se više investirati u razvoj ljudsjih resursa. Vidite šta se dešava u Hrvatskoj koja je članica EU, imaju ogroman odliv mozgova“, rekao je Jauković.

Mišljenja je da pored turizma moramo razvijati druge privredne grane.

„Nikada nećemo biti industrijska baza jer nemamo tu komperativnu prednost u odnosu na zemlje Regiona. Svakako pored turizma perspektivu vidim u sektore poljoprivrede i energetike i oni se mogu dalje razvijati“, kazao je Jauković.

On kaže da je jedna od najvećih barijera politička nestabilnost.

„Kada dođe investitor sa strane on mora imati neku izvjesnost. Mislim da imamo dosta mladih ljudi koji su voljni da rade ali sam mišljenja da obrazovanje treba prilagoditi ekonomskim, privrednim i drugim trendovima“, smatra Jauković.

Jauković kaže da su očekivanja da će kamatne stope u narednim godina početi da se smanjuju ali je pitanje dinamike kojom će se to dešavati.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *