Sezona tek počela, a već haos na putevima

Dodajte komentar
Kolone prema Tivtu: Arhiva Vijesti, foto Siniša Luković

Iako je ljetnja turistička sezona na primorju tek počela, Tivat se već našao u velikim saobraćajnim problemima. Uz radove na izgradnji bulevara od aerodroma Tivat do Jaza koji se trenuto obavljaju na potezu od Tivta do Rada nov ića i koji su značajno otežali i usporili sabraćanje dionicom Jadranske magistrale, novi problemi, gužve i začepljenja u prometu ovih se dana dešavaju i na prilazima Tivtu i na Jadranskoj magistrali kroz sam grad.

Uprava za saobraćaj je krajem prošle nedjelje, u sklopu redovnog održavanja puteva u državi, počela radove na zamjeni tzv. habajućeg sloja asfalta na dvije dionice magistrale kroz Tivat, u mjestu Plavda kod Lcpetana, odnosno u Dumidranu kod bezinske pumpe Ina.Zbog struganja i ukalanjanja nekoliko hiljada kvadrata površine asftalta sa tih dionica, na tim mjestima se veoma sporo saobraća.

Radovi u blizini Lepetana su dovedeni u završnu fazu i preostalo je još samo da se postavi pedesetak metara dužine novog asftalta na kolovozu u mjestu Luka,ali se to ne događa već nekoliko dana, a asfalterske mašine kompanije “Carinvest iz Kotora besposlene stoje parkirane uz put u blizini.

Još gore je stanje u Dumidranu gdje od prošlog petka, kada je završeno skidanje starog asfalta,do danas nije učinjeno ništa i nema ni naznaka kada će ovaj dio biti ponovno presvučen asfaltom, pa se zbog usporenog kretanja vozila preko ovog dijela magistrale,stvaraju povremeno i kilometarski duge kolone na prilazu Tivtu iz pravca Budve, odnosno kroz sam grad.

To dovodi do velike nervoze vozača,a pješaci su prinuđeni da se bukvalno provlače medu automobilima kojži se sporo kreću u Dumidranu jer su sa sastruganim starim asfaltom, sa puta nestali i obilježeni pješački prelazi. U isto vrijeme na društvenim mrežama, građani sa ljutnjom komentarišu ovako stanje i međusobno jedni druge upozoravaju da čak ni oni zainteresovani za neke od brojnih manifestacija i priredbi za turiste koji će se u narednom peridu dešavati u tom gradu,nikako ne kreću za Tivat.

Vijesti joS čekaju odgovore nadležnih u Upravi za saobraćaj zbog čega se danima ništa ne radi na tim lokacijama, te kada će konačno presvlačenje novim asftalnom Jadranske magistrale Tivtu na ove dvije lokacije biti završeno.

Prema nezvaničnim informacijama, to bi se moglo desiti tek početkom naredne sedmice.

Dodatni problem na Jadranskoj magistrali u Tivtu već duže vrijeme prićin javaju i radovi koje izvodi kopnanija ElectroTeam” iz Budve.

Oni su još u septembru 2022. počeli radove na polaganju novog elekt rokabla na potezu od razvodnog postrojenja na rtu Opatovo do trafostanice “Tivat. Kablovski vod je položen od trafostanice do magistrale sa tivatske strane, a kopanje puta je onda krenulo i sa Opatova prema Tivtu. Računajući i prošlogodišnju skoro tromjesečnu pauzu zbog turističke sezone, “Electro Team” je do sada međutim, uspio da prekopa tek oko 2,4 kilometra dužine magistrale od Opatova prema Tivtu od ukupno 3.856 metara dužine te saobraćajnice koliko im je dozvoljeno.

Radovi teku izuzetno sporo, radi se u samo jednoj smjeni tokom pet dana trajanja radne sedmice ali ne i vikendom, a na gradilištu je najčešće istovremeno tek nekolicina radnika.Trenutno se radi na potezu od Ruljine u Donjoj Lastvi prema ulici Blaža Jovanovića na Donjem Seljanovu zbog čega je potpuno raskopana jedina pješačka staza uz Jadransku magistralu u ovom dijelu Tivta trotoar u dužini oko 500 metara.

Opširnije u današnjim Vijestima

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *