Ispuniti uslove za puštanje žičare Kotor-Lovćen u komercijalnu upotrebu

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore zadužila je nadležne institucije da u određenom roku realizuju aktivnosti kako bi se ispunile ugovorne obaveze kako bi žičara Kotor – Lovćen mogla da bude puštena u komercijalnu upotrebu.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila je Informaciju o ispunjavanju neophodnih uslova za početak komercijalne upotrebe žičare Kotor – Lovćen.

Iz Vlade podsjećaju da su kao „Koncedent“ i Konzorcijum Novi Volvox & Leitner Italija („Koncesionar‟) dana 15.12.2021. godine potpisali Ugovor o izgradnji žičare Kotor–Lovćen i upravljanju na 30 godina.

Shodno zaključenom Ugovoru, Koncedent (Vlada Crne Gore) bio je u obavezi da izgradi javnu infrastrukturu, od čega i elektro – energentsku infrastrukturu i da Koncesionaru obezbijedi priključak na mrežu najkasnije do 15.04.2023.godine.

„Kako to nije bilo moguće, Koncesionar je prihvatio zahtjev Koncedenta da izgradi najveći dio infrastrukture, na osnovu čega je 26.04.2023. godine potpisan Ugovor o izgradnji infrastrukture, uz obavezu da se ista otkupi nakon puštanja u rad. Koncesionar je izgradio Trafostanicu TS 35/10 kV Kuk i pripadajući Dalekovod 35/10 kV, obezbijedio upotrebne dozvole i u potpunosti izvršio ugovornu obavezu“, navodi se u saopštenju.

Da bi Ugovor bio u potpunosti ispunjen, i bila otkupljena infrastruktura, kako se dodaje u saopštenju Vlade, ostale su obaveze Uprave za kapitalne projekte na čije ispunjenje Koncesionar ne može da utiče.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *