Usvojen Akcioni plan zapošljavanja za ovu godinu

Dodajte komentar

Vlada Crne Gore usvojila je Akcioni plan zapošljavanja za ovu godinu, čije je cilj praćenje smjernica Evropske komisije i unapređenje stanja na tržištu rada.

Iz Vlade su naveli da je Akcioni plan osnovni instrument aktivne politike zapošljavanja, kojim su utvrđene mjere i aktivnosti usmjerene ka ostvarivanju ciljeva defiinisanih Nacionalnom strategijom zapošljavanja.

„Planirane aktivnosti imaju za cilj da prate smjernice Evropske komisije u dijelu implementacije politike zapošljavanja, a koje treba da unaprijede stanje na tržištu rada“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su planom definisane 84 aktivnosti, od kojih 25 realizuje Zavod za zapošljavanje, za 15 aktivnosti zaduženo Ministarstvo rada i socijalnog staranja, dok je za sedam aktivnosti zaduženo Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija.

„Ostale aktivnosti sprovode institucije koje svojim djelovanjem direktno ili indirektno utiču na stanje i kretanje na tržištu rada“, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da je za realizaciju predviđenih aktivnosti planirano okvirno 34,6 miliona EUR, od čega je 30,2 miliona iz Budžeta. U Izvještaju za prošlu godinu se navodi da je stepen realizacije ukupnih predviđenih godišnjih aktivnosti na nižem nivou od planiranog.

„Od ukupno 66 aktivnosti realizovane su 46 ili 70 odsto, djelimično je relaizovano 11 ili 17 odsto, dok je neraealizovano devet aktivnosti ili 13 odsto“, navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *