Milenijalci na putu da postanu najbogatija generacija u istoriji

Dodajte komentar
Milenijalci na putu da postanu najbogatija generacija u istoriji

Milenijalci, ljudi rođeni između 1981. i 2000. godine, na putu su da postanu najbogatija generacija u istoriji, prije svega zahvaljujući nasljeđivanju bogatstva od prethodnih generacija, objavila je globalna konsultantska kuća Knight Frank.

Oni ukazuju, kako prenosi The Guardian, da će generacija milenijalaca profitirati od nenadanih prihoda u narednih 20 godina, zahvaljujući imovini koju su akumulirale prethodne generacije.

Distribucija bogatstva među generacijama će samo u Sjedinjenim Američkim Državama dovesti do transfera imovine u ukupnoj vrijednosti od 90.000 milijardi dolara, prognozira Knight Frank.

Dok čekaju nasljedstvo suočavaju se s ekonomskim šokovima

Milenijalci čekaju na svoje nasljedstvo i u međuvremenu se suočavaju s mnogim ekonomskim šokovima, počevši od krize 2008. godine preko pandemije do sadašnjih ratova u svijetu.

Ta generacija je potrošila veći dio svojih prihoda na visoke troškove stanovanja i teško može priuštiti vlastiti dom ili sačuvati novac za penziju.

Ekonomski uslovi su podstakli sliku da milenijalci troše svoj novac na luksuzan život pošto nemaju cilj da štede kako bi stekli imovinu. Međutim, njihova buduća finansijska situacija će biti određena svojevrsnom „lutrijom podjela“, odnosno nasljedstvom od prethodnih generacija, prenosi Tanjug.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *