NLB Banka počinje projekat “Sport za mlade”

Dodajte komentar

NLB Sport za mlade je projekat u okviru kojeg će NLB Banka podržati sportske klubove širom Crne Gore koji podstiču mlade na vježbanje i aktivan život i svojom posvećenošću značajno doprinose razvoju zdravih pojedinaca, a zdravog i odgovornog društva. Mladi će biti usmjereni povratku prirodi, sportskim dvoranama i igralištima što će smanjiti prekomjernu upotrebu digitalnih tehnologija i malo ih udaljiti od virtuelnog svijeta u kojem danas žive. Povezivanjem sa lokalnim zajednicama, pružanjem podrške mladima u sportu ali i njihovim obrazovanjem možemo obezbijediti bolje sjutra.

Projektom Sport za mlade želimo da ohrabrimo i motivišemo djecu da se vrate prirodi, sportu i zdravim navikama. Da dožive snagu tima i timskog duha, da se zajedno raduju pobjedama ali i da uče iz poraza. Posvećenost i marljiv rad će im donijeti rezultate u sportu ali i uticati na dnevnu rutinu i zdrave navike tokom odrastanja“ rekao je Martin Leberle, predsjednik Upravnog odbora NLB Banke.

Podršku su dobili sportski klubovi koji se bave timskim sportovima i to kategorija djece uzrasta do 12 godina sa kojima želimo da radimo na jačanju važnosti bavljenja sportom mladih i vrijednosti koje sport nosi. Tokom 2024. godine NLB Banka će podržati 5 sportskih klubova i to rukometni klubLovćen“ sa Cetinja, odbojkaški klub „Herceg Novi“, plivački-vaterpolo klub „Budućnost“ i dva fudbalska kluba „Karioke“ iz Podgorice i „Breznica“ iz Pljevalja. 

Mladi sportisti će kroz zabavne radionice dobiti priliku da uče o finansijama, kako da njima mudro rukuju i budu dobri gospodari svog novca, dok će menadžeri u klubovima moći uzeti učešće na obukama koje organizuje NLB Sportska akademija. Obuke Sportske akademije bave se jačanjem znanja u vezi sa upravljanjem klubom, prikupljanjem sredstava, regrutovanjem članova i volontera. Do sada su realizovane obuke na teme šta je potrebno klubu da dobro funkcioniše, zašto je PR važan u sportu kao i obuka koja se bavila održivošću i kako klubovi mogu da je koriste u svojim aktivnostima, a u nastavku godine nas čekaju brojni zanimljivi edukativni sadržaji.

Djeca i ostali članovi sportskih klubova će brojnim društveno odgovornim aktivnostima NLB Banke dati svoju podršku, i tako od malena praviti bolje društvo za sebe, svoje drugare, zajednicu u kojoj odrastaju ali i za sve generacije koje će krenuti njihovim stopama.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *