Google predstavio Gemini u aplikaciji Messages

Dodajte komentar

Google je najavio ažuriranja za Android, uključujući integraciju AI chatbota Gemini u aplikaciju Messages, kao i AI-pokretano sažimanje teksta tijekom vožnje.
Korisnici Messagesa mogu pristupiti Googleovom chatbotu Gemini bez napuštanja aplikacije za razmjenu poruka. U ovoj aplikaciji Gemini može obavljati razne poslove poput pisanja poruka, pružanja pomoći u planiranju događanja, a može se koristiti i za razgovor ako je vozaču dosadno. Ova je stavka još uvijek u beta fazi i trenutno je dostupna samo korisnicima poruka na engleskom jeziku.

Android Auto također ima koristi od AI tehnologije, koja bi mogla pomoći u smanjenju ometanja vozača prilikom primanja poruka. Na primjer, ako u grupni chat stigne velik broj poruka ili netko pošalje duge poruke, Android Auto će ih automatski sažeti i vozaču pročitati sažetiju verziju. Takođe će predložiti odgovore i radnje na osnovu poruka kao što je vrijeme dolaska na lokaciju, tako da vozač može odgovoriti jednim pritiskom na ekran i nastaviti se fokusirati na vožnju.

Google je takođe najavio neke nove oblike pristupačnosti za Android, uključujući opise fotografija generisane vještačkom inteligencijom u aplikaciji Lookout. Moći će generisati opise fotografija pronađenih na internetu ili primljenih putem poruka, te ih potom pročitati korisniku. Opcija je trenutno dostupna samo na engleskom jeziku, ali se polako širi na globalno tržište.

Izvor: seebiz.eu

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *