Za koje avio kompanije britanski putnici kažu da su najgore, a za koje da su najbolje

Dodajte komentar

Istraživanje agencije Which?, je drugu godinu zaredom u Britaniji proglasilo Wizz Air najgorom aviokompanijom za kratke letove, dok je na dugim letovima najgora, po istom istraživanju, Lufthansa.

Na drugom kraju spektra, najbolja aviokompanija za duge letove bila je Singapore Airlines (83%), a za kratke letove Jet2.com (81%) zauzeo je prvo mjesto.


Istraživanje je rađeno kod britanskih ispitanika, i britanska avio-kompanija British Airways se nije proslavila, već se svrstala među najgore aviokompanije u istraživanju u vezi zadovoljstva putnika. BA-ov rezultat kod putnika na dugim letovima bio je treći najgori, među 17 avioprevoznika analiziranih od strane Which?, sa 59%.

Aviokompanija je dobila samo dvije od pet zvjezdica za iskustvo u ukrcaju i dobijenu vrijednost za plaćeni novac, a tri zvjezdice za ostalih šest ocijenjenih kategorija. Za letove na kratkim razdaljinama, rezultat British Airwaysa bio je 56%, što je bilo peto najgore mjesto, među 22 aviokompanije.

Najlošije u rangiranju na dugim relacijama bile su Lufthansa (56%), Air Canada (58%), American Airlines (59%) i British Airways.

Wizz Air (44%) je drugu godinu zaredom rangiran na dnu ljestvice, za letove na kratkim razdaljinama, slijede Ryanair (47%), Iberia (49%) i Vueling (53%). WizzAir je kritikovan je zbog kašnjenja i loše usluge za korisnike, a jedan klijent je nazvao aviokompaniju „nemogućom“ za komunikaciju kada su tražili pomoć.

Izvor: Independent.co.uk

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *