Sindikat prihvatio sporazum o uvećanju zarada, nastava ponovo od četvrtka

Dodajte komentar
Foto: RTCG

Glavni odbor Sindikata prosvjete (SPCG) prihvatio je sporazum sa Vladom o uvećanju zarada prosvjetarima, nakon čega će od sjutra biti prekinut štrajk prosvjetnih radnika, saopštio je predsjednik SPCG Radomir Božović na konferenciji za novinare.

– Štrajkački odbor je odlučio da prekinemo štrajk i da se od sjutra vratimo nastavi – naveo je Božović.

Prema sporazumu, prosvjetarima će zarade od 1. jula biti uvećane deset odsto bruto, dok će od početka školske godine kumulativno povećanje iznositi najmanje 17 odsto neto. Božović je istakao da su, nakon sjednice Glavnog odbora, na elektronskoj sjednici odlučili da prihvate sporazum. Od 46 članova Glavnog odbora 43 je glasalo za, dvoje protiv a jedno je bilo uzdržano.

Božović je rekao da od 1. jula ide uvećanje koeficijenta od deset odsto svim zaposlenim u prosvjeti.

– Bilo je dezinformacija da nenastavno osoblje neće dobiti uvećanje, a to je apsolutna neistina – naveo je Božović. On je objasnio da od 1. septembra biti novo neto uvećanje.

– Vlada nije precizirala kako će to neto da obavi, da li isključivo kroz neto uvećanje, slično Evropi sad 1 ili će to opet kroz koeficijente. Ali, kad se pretvore oba uvećanja u neto, u predlogu sporazuma stoji da ćemo dobiti najmanje 17 odsto uvećanje od 1. septembra – rekao je Božović, i naglasio “da nijesu prezadovoljni ponudom”.

Izvor: Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *