Na Ekonomskom fakultetu održan prvi “Dan konkurencije”

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore je uspješno realizovan prvi „Dan konkurencije“, u zajedničkoj organizaciji Agencije za zaštitu konkurencije i Ekonomskog fakulteta u Podgorici.

Događaj su uvodnim izlaganjima otvorili predsjednik Savjeta Agencije za zaštitu konkurencije, Dragan Damjanović, i prodekanica za nastavu Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, dr Zdenka Dragašević.

Nakon uvodnih izlaganja, održan je panel pod naslovom „Politika zaštite konkurencije kao faktor ekonomskog razvoja“, koji je moderirao Luka Dedić, načelnik Odjeljenja za međunarodnu saradnju i informisanje javnosti u Agenciji za zaštitu konkurencije. Na panelu su učestvovali direktor i v.d. zamjenika direktora Agencije za zaštitu konkurencije, dr Nebojša Jovović i mr Enis Huremović, te mr Nikola Martinović, saradnik u nastavi na Ekonomskom fakultetu. Takođe, prisutnima su se komparativna iskustva prenijeli i gostujući panelisti iz susjednih zemalja – mr.sc. Branimira Kovačević, zamjenica predsjednice Vijeća Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) Republike Hrvatske, i advokat mr Vuk Leković iz advokatske kancelarije „Gecić Law“ iz Republike Srbije.

Prvi „Dan konkurencije“ naišao je na dobar odziv brojne publike zainteresovane da čuje više o politici zaštite konkurencije i kontrole državne pomoći, koja je učestvovala u interaktivnoj diskusiji s panelistima, čime je utrt put daljem snaženju saradnje Agencije za zaštitu konkurencije i akademske zajednice u Crnoj Gori.

Podijeli ovaj članak