Prava prilika da živite po svom uz NLB Stambeni kredit

Kupovina stana ili kuće je jedna od najvećih, najljepših, ali i najznačajnijih investicija u životu. Iako nije nimalo lak zadatak, svakako jeste ostvariv cilj. Uz ponudu stambenog kredita koju je NLB Banka pripremila, sada će mnogi imati priliku da ovaj cilj ostavare brže i lakše.

Ponudu karakteriše niža fiksna kamatna stopa:

  • NKS: 4,79% i EKS: 5,34% za ročnost do 10 godina;
  • NKS: 4,99% i EKS: 5,67% za ročnost do 25 godina;

i obrada kredita bez naknade.*

Povoljnosti iz ponude važe do 31. 5. za sve novoodobrene kredite.

Uvažavajući višegodišnje povjerenje koje NLB Banka uživa kod građana, u segmentu kreditiranja kupovine sopstvene kuće ili stana, pripremila je posebnu ponudu za stambene kredite, u nadi da će je prije svega mladi prepoznati kao idealnu priliku za rješavanje stambenog pitanja.

Mladi nerijetko počinju samostalan život u iznajmljenom stanu, ali ih ne tako male kirije podstiču da razmišljaju o sopstvenoj imovini. Za vrijednost mjesečne kirije mogu dobiti kredit koji bi im omogućio kupovinu nekretnine ekvivalentne kvadrature ili čak veći stan. Ako se radi o parovima koji se spremaju za dolazak novog člana porodice, potreba za sopstvenim domom obično postaje još veća.

Prilikom kupovine stana, finansijsko savjetovanje u banci igra ključnu ulogu u pravilnom planiranju i realizaciji ovog važnog životnog koraka. Zaposleni u banci posjeduju neophodna stručna stručna znanja i dovoljno iskustva kako bi klijentima pružili detaljne informacije o vrstama kredita, kamatnim stopama, troškovima koji prate kupovinu nekretnine, kao i o mogućnostima otplate kredita. Savjetovanje u banci omogućava klijentima da donesu informisane odluke koje će im omogućiti da ostvare svoje finansijske ciljeve na najbolji mogući način.

Stoga, tim finansijskih stručnjaka u NLB Banci je na raspolaganju da pruži podršku i informacije kako biste mogli da donesete najbolju odluku u vezi sa vašim domom.

Prije razgovora, možete se insformisati o ponudi na našem sajtu, na posebno pripremljenoj stranici za stambene kredite, putem koje možete naručiti individualna ponudu NLB Stambenog kredita.

NLB Banka posvećeno pristupa pitanju održivosti u najširem smislu. Posvećenost UN principima pokazuje da smo spremni da se prilagodimo novim izazovima i da svoje poslovanje usmjerimo ka stvaranju bolje budućnosti za sve.

*Reprezentativni primjer: Za iznos kredita 70.000 € uz rok otplate 120 mjeseci, kamatne stope na godišnjem nivou iznose: nominalna kamatna stopa (NKS) 4,79% fiksno, efektivna kamatna stopa (EKS) 5,34%. U obračun efektivne kamatne stope (EKS) uključena je nominalna kamatna stopa, jednokratna naknada za obradu kredita od 0,00%, naknada za 1 mjenicu (2 €), naknada za upit u Kreditni registar (RKB) (3 €), naknada za izdavanje lista nepokretnosti (8 €), trošak notara(300 €), trošak polise osiguranja imovine(74,16 €), trošak procjene nepokretnosti2 (80 €), trošak polise osiguranja života (mjesečno)(10,71 €) , troškovi Katastra za vrijednosti ugovora do 100.000 € (31 €). (Ukupno: 508,87 €) Ukupan iznos koji klijent treba da plati je 89.781,52 €, dok je iznos mjesečnog anuiteta 735,46 €. Ukupan iznos koji klijent plaća predstavlja zbir glavnice, ukupne kamate i naknada u vezi sa odobrenjem kredita. Obavezno sredstvo obezbjeđenja je mjenica i mjenično ovlašćenje korisnika kredita. Ukoliko je za odobrenje kredita potrebno obezbijediti i druge instrumente obezbjeđenja, potrebno je da se korisnik kredita obaveže na zaključenje ugovora o dodatnim uslugama, u kom slučaju u dodatne naknade koje ne ulaze u navedeni obračun efektivne kamatne stope spadaju i troškovi koji se odnose na te dodatne usluge (npr. troškovi polise osiguranja i sl.). EKS je važeća na datum informativnog obračuna, 28. 03. 2024.

1 Trošak notara može imati manjih odstupanja u zavisnosti od okolnosti slučaja.
2 Površina stambenog objekta uzeta u primjeru je 40 m2, građevinske vrijednosti 700 € po m2.
3 Trošak polise osiguranja života može imati odstupanja u zavisnosti od okolnosti slučaja. Iznos premije polise osiguranja života se plaća mjesečno i zavisi od zdravstvenog stanja klijenta. Pristupna starost uzeta u primjeru je 35 godina, pol muški.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak