Vlada osniva Koordinaciono tijelo za zaštitu javnih interesa u oblasti Igara na sreću

Dodajte komentar

Vlada je u prvih stotinu dana rada ostvarila impresivne rezultate na institucionalnom, ekonomskom, a najviše na planu evropskih integracija, istakao je u emisiji Vox populi na RTNK potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica.

“Sačekali su nas brojni naslijeđeni problemi, ali se počelo sa njihovim rješavanjem. U startu smo imali kvalitetan dogovor o popisu. Na taj način smo pokazali demokratsku zrelost, ozbiljnost i sposobnost da se uhvatimo u koštac sa ozbiljnim problemima koji imaju potencijal da izazovu krizu u društvu. Postigli smo značajan napredak kada je u pitanju deblokada evropskog puta Crne Gore, ali i kada je riječ o finansijama i ekonomiji”, naveo je Koprivica.

Najavio je da će na sledećoj sjednici Vlade biti usvojena odluka o osnivanju Koordinacionog tijela za ostvarivanje i zaštitu javnog interesa u oblasti Igara na sreću. Navodi da nije samo cilj da se ostvari prihod za budžet nego da se smanji zavisnost, rizici od kriminala i pranja novca, te zaštite djeca.

“To Koordinaciono tijelo će uključivati predstavnike više institucija- od Ministarstva finansija, Ministarstva zdravlja, prosvjete, radi kontrole udaljenosti objekata za klađenje od škola, MUP-a, predstavnike Uprave Igara na sreću i Uprave za inspekcijske poslove, zdravstvenih ustanova koje se bave zavisnošću. Ostvarićemo multisektorski pristup u djelovanju protiv tog fenomena koji je ne samo skopčan sa korupcijom i pranjem novca, nego generiše velike rizike kada je u pitanju mentalno zdravlje i rizici za najmlađe. Vjerujem da ćemo to Koordinaciono tijelo učiniti efektnim odgovorom na izazove koje nam je generisala kockarska mafija”, istakao je Koprivica.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *