Angažman Centralne banke je izuzetno važan na evropskom putu Crne Gore

Dodajte komentar

Angažman Centralne banke je izuzetno važan na evropskom putu Crne Gore, ocijenio je ukrajinski ambasador Oleg Gerasimenko – saopšteno je nakon sastanka sa guvernerkom CBCG, Irenom Radović.

Gerasimenko  je Ireni Radović čestitao na imenovanju i poželio uspjeh u budućem radu, i zahvalio na pomoći koju Crna Gora nastavlja da pruža Ukrajini, u vidu političke podrške, primjene restriktivnih mjera prema licima iz Ruske Federacije, te prihvata i pune inkluzije ukrajinskih izbjeglica.

Radović je pohvalila napore Nacionalne banke Ukrajine koji su rezultirali nesmetanim funkcionisanjem bankarskog sistema koji je, u ekstremno nepovoljnim uslovima, uspio da obavlja sve svoje funkcije i uredno servisira građane i privredu.

„Obezbjeđenje kontinuiteta poslovanja banaka i očuvanje finansijskog sistema u vanrednim okolnostima ogromna je zasluga Nacionalne banke Ukrajine“, saopštila je Radović.

Tokom sastanka je razgovarano i o mogućnostima unapređenja ekonomske saradnje Ukrajine i Crne Gore i dogovoreno intenziviranje komunikacije u pravcu konkretizacije saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, saopšteno je iz CBCG.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *